Világjáró Klub Sopron


 

Szójáról, vízről és c#la-ról!

Az alábbi írás az interneten keringett. Az adatok helyességéért és a szöveg valóságtartalmáért a klub nem vállal felelősséget! Csupán gondolatébresztőnek szánjuk. Akit a téma érdekel, javasoljuk nézzen utána hitelesebb forrásoknak! A cikkben szereplő módszereket, megoldásokat mindenki csak SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE próbálja ki! De mi nem javasoljuk!

A szójáról

Volt egy nagyon érdekes beszélgetés a Tv-ben, Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről.
Ugyanis több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a szója!

Arányos mennyiségű SZÓJA -- nem mellékesen -- 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy darab antibébi tabletta. Ez férfiakra nezve még veszélyesebb, mint a nőkre! Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér -- melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott.

A prof összerakta az információkat, s javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is. S a végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával. Nemrég körbement az interneten egy nagyon jó cikk a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolajszármazék). Itt ez a szója, mely szintén az élelmiszeripar "találmánya". Miből lehet olcsón, nagy tömegben "élelmiszert" előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból... Főleg, ha még génkezelik is, az már abszolút katasztrófa. A Greenpeace-esek teleragasztottak egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék génkezelt szóját tartalmaz. Persze kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad.

A vízről

Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos. Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és izületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat. Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál. Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? Általában 8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.

A C#la-ról

Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter) C#la-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el.
Ha egy steak-et egy tálba tesznek és C#la-val leöntik, két nap alatt feloldódik.
A WC-kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos C#la-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le! A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy C#la-ba áztatott alumíniumfóliával!
Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz C#la-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg.
Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy C#la-ba áztatott rongyot teszel rá.
Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe a mosószer mellé egy doboz C#la-t, és futtasd le a programot! Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.

Hasznos információ:
A C#la aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához.
A C#la szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni. A C#la-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására.

Szóval, mit szeretnél inkább, egy pohár tiszta vizet, vagy egy C#la-t?

. . .